Wat is LTE-M?

Op het gebied van machines en communicatie gaan de ontwikkelingen erg ver. Er komen steeds meer moeilijke termen bij en veel mensen snappen er maar weinig van. Zo heb je bijvoorbeeld M2M, dit is de communicatie tussen machines, maar tegenwoordig ook tussen smartphones en tablets. LTE-M is in principe ook iets nieuws en staat voor Long-Term Evolution for Machines. Het is een mobiele communicatie vormen en speciaal ontworpen voor het IoT. Daarnaast wordt het natuurlijk ook gebruikt voor M2M communicatie en speelt het een belangrijke rol in de samenleving.

 

Het gebruik van LTE-M kan voor veel huishoudens, maar ook voor bedrijven van groot belang zijn. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen verbonden aan het gebruik van deze technologie. Een belangrijk kenmerk van dit is de energiezuinigheid. Apparaten die gebruikmaken van dit, krijgen bijvoorbeeld een langere levensduur van de batterij. Ze verbruiken veel minder energie en dat is natuurlijk een groot voordeel. Deze apparaten moeten vaak ook jarenlang blijven functioneren en dit kan met deze technologie. Daarom wordt het ook enorm veel gebruikt, maar wist je dat er nog meer voordelen aan verbonden zitten? Wil je weten wat deze voordelen precies zijn? Onderstaand vertellen we echt alles over de voordelen.

Betrouwbaarheid van het LTE-M systeem

Een groot voordeel van LTE-M is de hoge mate van betrouwbaarheid. Het maakt namelijk alleen gebruik van bestaande mobiele netwerken en dit betekent dat de verbindingen altijd goed zijn. De verbindingen zijn betrouwbaar en stabiel, zo zijn er bijvoorbeeld veel minder storingen. Dit is van groot belang voor toepassingen waarbij de verbinding nooit mag wegvallen, zoals in de logistieke sector of in de gezondheidszorg. De betrouwbaarheid van LTE-M is een van de grootste voordelen en ook de reden waarom het zoveel gebruikt wordt.

 

Meerdere apparaten

Een bijkomend voordeel van LTE-M is dat het netwerk uitermate geschikt is voor toepassingen waarbij de apparaten zich bevinden in afgelegen gebieden. Dit maakt het mogelijk om meerdere sensoren te plaatsen op een afgelegen locatie. Daarnaast is het netwerk geschikt voor een groot aantal apparaten. Hierbij kunnen duizenden of miljoenen apparaten met elkaar communiceren, dit is een heel groot voordeel. Dit wordt bijvoorbeeld enorm veel gebruikt in slimme steden. Waarbij verkeerslichten en parkeermeters, maar ook de straatverlichting met elkaar in verbinding staan. In de gezondheidszorg is het ook ideaal om LTE-M te gebruiken. Ze kunnen hiermee namelijk een patiënt op afstand controleren en kijken naar de bloeddruk en hartslag. Dit zorgt er mede voor dat de gezondheidszorg een stuk beter uitgevoerd kan worden.

LTE-M logistieke sector

LTE-M speelt ook een hele grote rol in de logistieke sector. Hier kan het namelijk worden gebruikt voor het monitoren van een vracht. Daarnaast kunnen verschillende voertuigen gevolgd worden en kan het helpen bij het optimaliseren van diverse processen. Hierdoor is het mogelijk om een stuk sneller en efficiënter te werk te gaan. Voor logistieke bedrijven is dit een hele uitkomst en wordt er ook enorm veel gebruik van gemaakt. Het is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van M2M communicatie en van IoT.

 

Meer informatie nodig? Ga dan naar de website van Thingsdata.nl

Reacties zijn gesloten